[vc_row][vc_column][rev_slider_vc alias=”blog-carousel-full-width”][/vc_column][/vc_row]

Huset

Välj sängkläder efter material

När det kommer till att välja sin inredning kan det ibland hända att stil tillåts gå före komfort. Dock finns det finns det vissa fall där komfort definitivt borde sättas främst. Ett sådant är definitivt valet av sängkläder.

Det finns många sätt att sätta sin personliga stil på ett hem för att göra det till sitt eget. En säregen vas eller ett personligt porslin är till exempel enkla knep att använda sig av för att dina gäster ska veta att det är just du som bor där.

Men när det kommer till att välja ut de saker som du ska använda dig av varje dag gäller det att sätta din egen komfort i det främsta rummet. Detta gäller inte minst i sovrummet, för det är ju trots allt där vi spenderar den största delen av vår tid hemma.

Där du ska få din skönhetssömn och, förhoppningsvis, få spendera många timmar är det viktigt att din kropp trivs som allra bäst. Satsa därför på att välja sängkläder i det material som du är som allra mest bekväm i, vilket detta är kan förstås vara väldigt olika för olika personer. Läs på om de olika materialen och ta i beaktning hur just din sovrumssituation ser ut.

  • Är det varmt i ditt sovrum? Då kan percale vara ett svalt och bra val.
  • Vill du öka myskänslan? Satsa på material som exempelvis flanell.
  • Har du en stor familj och behöver lång hållbarhet? Då är linne materialet att satsa på för lång livslängd i ett tyg som inte slits ut av mycket användning.
  • Vill du ha en lyxigare känsla? Våga satin för nattlig lyx.

Oavsett hur dina specifika önskemål ser ut så finns det numera ett mycket brett utbud av olika material att välja mellan för att din säng ska kunna ge dig din välförtjänta vila.