[vc_row][vc_column][rev_slider_vc alias=”blog-carousel-full-width”][/vc_column][/vc_row]

Huset

Sov bättre i ett kallt sovrum

Om du sover dåligt gäller det att du ser över alla möjliga källor till din dåliga sömn. Kan det vara så att du har en säng som är för klen för dig. Grundregeln med sängar är att sängen inte ska falla ned på grund av din vikt utan istället hålla din kropp i horisontalläge och endast forma sig efter din kropps naturliga form. Det första du ska göra är alltså att se över vilken typ av säng du har. Till sängen hör också att du ska ha en madrass som är anpassad för sängen och den ska också ge stöd för din kropp på samma sätt som sängen gör.

 

När vi går vidare i sovrummet är det viktigt att du sover i en miljö där det är helt tyst. Du får inte bli störd under natten. Särskilt för personer som är känsliga och sover ytligt är det viktigt att det är helt tyst. Du kanske måste isolera lite bättre.

 

I Sverige är det också viktigt att se över mörkläggningen i sovrummet. Sommarnätterna är ljusa och skiner solen in i sovrummet redan klockan två på morgonen är det kanske svårt att sova. Men att mörklägga är inte komplicerat. Köp bara bra mörkläggningsgardiner.

 

Den sista faktorn på vår lista över hur du kan förbättra din sömn är temperaturen i sovrummet. Att du sover bättre i ett kallt sovrum är ofta något som ofta glöms bort. Du kan kyla ned sovrummet genom att ha fönstret öppet och du kan också skaffa en kylanläggning som håller temperaturen nere. Men du kanske är rädd för att frysa? Oroa dig inte för det. Det finns många typer av täcken som kommer att hålla dig mycket varm under nätterna. Du kan också skaffa flera olika täcken som fungerar på vintern likväl som på sommaren. Det är mycket viktigt att sova bra.