[vc_row][vc_column][rev_slider_vc alias=”blog-carousel-full-width”][/vc_column][/vc_row]

Huset

Solens magi

Solens strålar ger oss D-vitamin, vilket stärker skelett och tänder genom en reglerad kalkbalans. Solens strålar får oss att må bra, den gör oss glada. Den är grunden till allt liv på vår jord. Det finns många bra egenskaper med solen.

Solceller

Dess ljuskänsliga halvledardioder omvandlar ljus till elektrisk ström. När solen lyser på dioderna uppstår elektrisk ström och ger upphov till låg spänning. Det behöver inte nödvändigtvis vara strålande sol för att detta ska fungera utan räcker med dagsljus då solen ändå belyser genom molnen. Solceller har kommit att bli en populär energikälla då den är miljövänlig, kan användas i både mindre och i större skala. Allt ifrån att ladda mobiltelefonen, värma upp enskilda hushåll, till att ge ström till storskaliga energiinstallationer.

Fantastiska sol

Förutom att solen har en huvudroll i den smarta uppfinningen benämnd solceller så har den fler nyttiga egenskaper. Den ger som sagt D-vitamin, som vi behöver efter en lång mörk vinter. Sedan skänker den oss direkt värme och energi. På https://utedusch.se/ kan du finna olika sorters uteduschar med en vattentank som med hjälp av solens uppvärmning, ger dig varmvatten utan stora installationer. Bara att koppla till vattenslangen.

Solen ger!

  • Solen är en huvudstjärna i vårt solsystem.

  • Tack vare solen så kan vår planet få energi i form av ljus och värme och den är grunden till allt liv på jorden, bland annat genom dess drivande faktor i fotosyntesen.

  • Den ger energi som kan omvandlas till el, till solcells-installationer. Vilka i sin tur kan förse hushållen el och värme.

  • Den ger oss livsnödvändiga vitaminer, endast 15-30 minuter per dag räcker för att tillgodose kroppens behov.

  • Solen ger oss värme till exempelvis bad och dusch, se mer om detta på https://utedusch.se/.

  • Den ger oss energi som gör oss glada.

Solen har massor av bra egenskaper och kan ge oss mycket, men tänk alltid på att vistas under strålarna med måtta.