[vc_row][vc_column][rev_slider_vc alias=”blog-carousel-full-width”][/vc_column][/vc_row]

Ekonomi

Få bättre koll på din ekonomi med ett kreditkort

Är det så att du idag inte har särskilt bra koll på hur mycket pengar du handlar för varje månad, så kan det vara smart idé att skaffa ett kreditkort. Med ett kreditkort kan du varje månad få specificerat vad det är du har handlat och för hur mycket. Sedan är det upp till dig om du vill delbetala det du har köpt, och då betala ränta, eller att betala hela fakturan med en gång.

Grejen med kreditkort är ju det att du har möjligheten att kunna köpa sådant du själv inte har pengar till just nu. Men då gäller det ju även att du har ekonomin för det att kunna betala tillbaka det du lånat. För att handla med kreditkort, det blir en form av lån. Dock kan det bli som ett lån utan ränta, då många kreditkort har räntefria dagar och då behöver inte heller ta delbetalning alls om du inte vill.

Styr upp din ekonomi

Att ha bra koll på sin ekonomi, det är en förutsättning för att kunna betala dina räkningar och andra utgifter varje månad. Det som alla bör göra, det är att ha en budget. Det oavsett hur stor eller liten inkomst eller lön du har. Det är lätt att göra en budget. Du kan göra det för hand på papper, eller använda dig av Excel. Stolpa helt enkelt upp vad du har för olika inkomster samt vad du har för olika utgifter. Förhoppningsvis har du mer pengar in än vad som går ut. Se gärna till att även ha ett eller flera sparande.

Just att spara pengar, det är bra om du drabbas av oväntade utgifter eller om du har ett mål som en resa du vill göra.

Vilket kreditkort passar dig?

Om du vill ha ett kreditkort, som en extra buffert, så kan det vara bra att välja ett som passar de köpvanor du har idag. Om det är så att du handlar en hel del mat, då kan det vara läge att ansöka om ett så kallat matkort. Är det däremot så att du ofta kör bil, så kan ett bensinkort vara ett bra val. Andra varianter av kreditkort är resekort, bonuskort och shoppingkort.

Det som är bra med kreditkort, det är att de ofta har poängsystem eller bonussystem. En del har cashback. Dessutom har många av dem olika förmåner och försäkringar som kan vara bra att ha.

Jämför kreditkort

För att du ska kunna hitta ett passande kreditkort, så kan det vara smart att jämföra dem mot varandra. Du bör först bestämma vad för kategori av kreditkort som passar dig. Sedan kan du efter det jämföra de olika kortutgivarna. Om du känner att du vill ha hjälp med att jämföra, så kolla då in hittakreditkortet.se. Där har du en bra översikt av vad det finns för olika kreditkort samt att det även finns jämförelser dem emellan. Det kan underlätta en hel del för dig att hitta det kreditkort som passar just dig.