[vc_row][vc_column][rev_slider_vc alias=”blog-carousel-full-width”][/vc_column][/vc_row]

Huset

Finn lugnet med akustikputs

Inte minst i Skandinavien har trenden inom arkitektur och inredning länge varit avskalad. Detta är en trend som blivit känd världen över, men som också fört med sig att ljudnivån i våra hem höjts. Lyckligtvis finns en lösning på detta problem, och den stava akustikputs.

I de lägenheter och hus som byggts de senaste åren har fokus legat på att skapa en så öppen av avskalad planlösning som möjligt. Detta har förvisso resulterat i många fina hem och fortsatt den tradition av minimalism är mycket populär i de nordligare delarna av världen.

Ett problem som detta medfört, och som lägenhets- och husägare noterat, är att just denna arkitekturstil oftast medför en bullrig och allt för hög ljudnivå. Anledningen är att utformningen på väggar och tak tillåter ljud att studsa över stora ytor och således göra mer väsen av sig än nödvändigt.

En enkel lösning
Akustikputs har utvecklats för att råda bot på detta problem och tagits fram för att hjälpa väggar och tak att absorbera ljud och buller och att på detta sätt sänka ljudnivån i hemmet avsevärt. Detta är ett mycket effektivt sätt att komma undvika att skrammel i köket hörs in i sovrummet, eller till och med över till grannen.

Genom att installera ljuddämpande absorbenter på väggen låter du dessa fånga upp ljudet och neutralisera det, istället för att väggen enbart fungerar som ett bollplank som ljudet studsar mot. Absorbenten spacklas sedan över för att inte kunna verka helt utan att synas.

Denna lösning kan vara ett bra alternativ för dig som bor i ett hem med öppen planlösning och vill läsa en bok i den ena delen av hemmet utan att för den delen störas av ljud i en annan del. Det är även en populär lösning dog som lever i en familj med barn, delar lägenhet eller helt enkelt bara föredrar när det är tyst och lugnt.