[vc_row][vc_column][rev_slider_vc alias=”blog-carousel-full-width”][/vc_column][/vc_row]

Huset

Funderar du på duschkabin?

Om det är dags att renovera badrummet, och du är begåvad med ett badkar, är det dags att tänka till. Badkar hör inte hemma i ett modernt och miljömedvetet badrum. Det är dusch som gäller, och det kan vara både en duschvägg och en duschkabin. Vad du väljer beror oftast på hur stort ditt badrum är. Det finns dock ett par skillnader som kan vara värt att ta med när du ska avgöra om du vill ha det ena eller det andra i ditt badrum.

En duschvägg kan vara väldigt snygg, men är just vad det låter som, nämligen en vägg. Du måste ha den i närheten av ditt golvavlopp om det ska fungera.

En duschkabin har ett kar i botten som samlar upp vattnet och leder det ner i avloppet. Du slipper vatten på golvet och du slipper även vattenstänk på väggarna. Det fångas upp av glasväggarna i kabinen. Har du frostat glas i kabinen slipper du t.o.m se de vattenrör som är bakom duschkabinen. Du kan också välja om du vill ha en traditionell fyrkantig duschkabin eller du föredrar en halvrund. De finns förstås i olika storlekar varav några även kan justeras i höjden. Du kan också välja mellan klassiska skjutdörrar och de mera moderna pivotdörrarna.

Hitta rätt duschkabin för er
Vi nämnde storleken på ditt badrum innan. En duschkabin tar ju upp mera plats än vad en duschvägg gör. För många är detta avgörande, det är bara viktigt att man tänkt in fukt i lösningen. Det är betydligt mindre risk för fuktskador med en dushakabin, och har man ett äldre boende, är detta inte oväsentligt. En halvrund duschkabin kan vara en bättre lösning.

Det finns en mängd olika modeller på duschkabiner och det är många detaljer man ska fundera på. Ta dig tid att undersöka marknaden innan du bestämmer dig för rätt duschval.