[vc_row][vc_column][rev_slider_vc alias=”blog-carousel-full-width”][/vc_column][/vc_row]

Ekonomi

Se över din privatekonomi

De flesta av oss vill ha en stark och växande privatekonomi. Vi vill känna oss säkra och veta att vi kommer att klara av de bekymmer som kan dyka upp helt oväntat eller så vill vi ha muskler nog att kunna köpa saker när priserna är som bäst. Men att ha en bra privatekonomi är lite som med att träna på gym. Det är inte alltid det blir som man tänkt sig.

Investera eller spara

Det finns olika strategier när det gäller privatekonomi. Vissa personer ser framförallt till sparandet som sin huvudsakliga strategi medan andra ser på investeringar som en väg till en sund privatekonomi. Nu kan visserligen sparande ske i aktier men det finns ändå en fundamental skillnad och den handlar om synen på risk. Den som är beredd att ta risker kanske vill låna till en aktieportfölj medan den som är rädd för risker kanske vill låna för att minska kostnaderna för befintliga lån som en del av sparandet.

Tänk på detta när du går igenom din ekonomi

Oavsett vilken som är din strategi bör du tänka på följande:

  • Kontrollera villkoren för de lån du har och de du kan ta noga så kanske du kan byta dåliga lån mot bra lån
  • Tänk på att när du investerar i aktier så finns risken att marknaden går ned så låna inte mer än du klarar att hantera med din lön
  • Följ alltid marknadsutvecklingen

Låna för aktier eller för att samla lån

Oavsett om du behöver sanera din ekonomi och ta ett lån för att samla befintliga lån eller om du vill låna för att investera i aktier så finns det många bra lån för detta. En typ av lån som är populära är smslån. Du kan läsa mer om smslån och hur du kan jämföra de olika lånen med varandra på selectbanks.se.