[vc_row][vc_column][rev_slider_vc alias=”blog-carousel-full-width”][/vc_column][/vc_row]

Ekonomi

Se över din privatekonomi

När man lever ett aktivt liv är det lätt att man hamnar i en situation där man spenderar mer än man borde. Det är så mycket som man vill göra och det är så många personer runt omkring en som drar och vill hitta på saker.

Denna situation med konstant aktivitet leder till en mängd snabba köp och det är också mycket troligt att du ibland tar lån för att fylla i luckorna när din lön inte räcker till.

Om denna situation pågår under en längre tid kan det uppstå en situation där du inte har koll på din privatekonomi längre. Då kan det vara så att du måste dra i bromsen och börja spara.

Spartips – lista

Det finns en hel del saker du säkert kan spara på i ditt hushåll och ditt övriga liv. Några exempel är:

  • Bilen, behöver du den överhuvudtaget?
  • Kan du göra dig av med en del abonnemang på TV och annat som kostar mycket och som du säkert inte nyttjar eftersom du är så aktiv
  • Kan du skjuta upp inköp till nästa månad? Det låter kanske konstigt men genom att inte spendera ett antal tusenlappar denna månad så sparar du dem faktiskt.
  • Äter du ute nästan varje dag i veckan? Du kanske kan skippa några av middagarna ute? Då sparar du säkert ett par tusen i veckan.
  • Kan du se över dina lån?

Samla dina lån

En sak som många personer inte tänker på är att många små lån kostar mycket mer än vad samma lånesumma i ett lån gör. Detta beror på att varje lån har avgifter och dessa avgifter är ungefär lika stora oberoende på hur stort lånet är. Om du tar ett större lån kanske du också kan få ned räntan på det lånet lite.

Du kan läsa mer om smslån på vipbanks.se.